Lionel Messi har åbnet en dør for, om han måske vil deltage i FIFA Verdensmesterskabet i 2026.

Det sker efter han antydede under VM i Qatar i 2022, at det ville være hans sidste verdensmesterskab.

Nu er Messi åben for en deltagelse i den næste turnering, der vil blive afholdt i USA, Canada og Mexico.

Messi, der for nylig flyttede til Major League Soccers Inter Miami og fortsat præsterer for det argentinske landshold i kvalifikationerne til VM 2026, udtaler, at han ikke udelukker muligheden for at være med.

“Jeg tænker ikke på VM, og jeg siger ikke 100 procent, at jeg ikke vil være der, fordi alt kan ske. På grund af min alder er det mest normale, at jeg ikke vil være der. Men vi må se,” sagde Messi, der for nylig vandt sin ottende Ballon d’Or, i et interview med Argentinas Star+.

Den argentinske anfører understreger, at hans fokus lige nu er på Copa America i juni, som vil blive afholdt i USA. “Måske går det godt for os ved Copa America, og alt falder på plads for os til at fortsætte. Måske ikke. Realistisk set er det svært,” sagde han om chancen for en sjette på hinanden følgende deltagelse i VM.

Messi påpeger, at han vil være den første til at vide, hvornår han kan være med, og hvornår han ikke kan. Han er også bevidst om, at han er flyttet til en mindre liga, men for ham handler det om det personlige aspekt og måden, han håndterer det på, samt hvordan han konkurrerer. “Så længe jeg føler, at jeg har det godt og kan fortsætte med at bidrage, vil jeg gøre det. Lige nu tænker jeg kun på at nå til Copa America. Derefter vil tiden vise, om jeg er der eller ej,” tilføjede han.

Messi erkender, at han vil nå en alder, der normalt ikke tillader deltagelse i VM. “Jeg sagde, at jeg ikke tror, jeg vil være der. Det så ud som om, jeg ville trække mig tilbage efter VM, men der skete det modsatte. Nu vil jeg være der mere end nogensinde,” konkluderede han.