Den tidligere Bayern- og landsholdspiller retter hård kritik af Joachim Löw for hans dispositioner og håndtering af det tyske landshold. 

Lothar Matthäus havde masser af kritikpunkter, da han talte med SkySports om det tyske landshold. Den 59-årige Bayernlegende og verdenmester var hård i filten i retning af landstræneren for hans måde at sige farvel til Thomas Müller, Jerome Boateng og Mats Hummels, som Joachim Löw har sat endegyldigt af, ligsom Matthäus mener, at Marc-Andre Ter Stegen bør vogte buret i stedet for Manuel Neuer.

Han mener desuden, at landstrænerens timing med at lave store forandringer før en EM-kvalifikation er forkert. 

”Jeg har fulgt med i begivenhederne for det tyske landshold i 40 år(inklusiv som spiller), og jeg kan ikke huske at en forandring, en ny begyndelse før har fundet sted før en kvalifikation eller en turnering. Det har altid været efter en turnering,” siger Matthäus til det engelske medie ifølge Goal. 

LÆS OGSÅ: Tysk landstræner siger farvel og tak til stjernespillere

”Jeg ser fallit og uheld, men det begyndte allerede inden VM i Rusland: Den katastrofale håndtering af en personlighed som Mesut Özil. Den manglende udtagelse af Leroy Sane. Efter det pinlige exit i gruppespilet, var der ingen konsekvenser. Alle – selv spillerne – ville have haft forståelse for, at de var blevet skubbet videre på en ordentlig måde efter turneringen.”

Lothar Matthäus mener, at Joachim Löw ikke greb muligheden for forandring på daværende tidspunkt, fordi han ville være loyal over for sine spillere og give dem en ny chance i Nations League, som ikke blev indfriet. Den tidligere defensive midtbanemand mener også, at Löw har sat de tre Bayernspillere af landsholdet på en uværdig måde. 

”Jeg mener ikke, at det var acceptabelt eller fair eller passende. Jeg kan forstå ham af sportslige grunde. Han vil integrere unge, sulte og talentfulde spillere. Men hans timing og kommunikation har været forkert,” siger Matthäus til SkySports, hvor han også får sagt, at han mener, at det er på tide med en udskiftning på målmandsposten, selvom Manuel Neuer bærer anførerbindet. 

”Anførerbindet skal ikke afgøre, om man spiller eller ej. Ter Stegen har fortjent chancen, da han har været verdensklasse de sidste par år. Hvis du ser på præstationerne, burde det være åbenlyst for alle.”