Memphis Depay har selv udtalt, at han var meget tæt på at skifte til Bacelona. Det var også et skifte, som Lyon var meget opsatte på at få til at ske.

Det er der ingen tvivl om, efter det er kommet frem, at de var villige til at acceptere en meget lavere pris for den franske angriber, end de fleste har antaget.

Den catalanske avis El Mundo Deportivo kan i dag berette om, at Lyon var villige til at sælge Memphis Depay for blot 8 mio. euro plus variabler.

Til trods for, at Barcelona ønskede at købe stjerneangriberen til den gode pris, var der flere årsager til, at det ikke lykkedes for Lyon og Barcelona at indgå en handel for Depay.

La Liga-regler var en stopklods

Det var La Ligas regler om, at alle klubber skal have et lønbudget, der ikke overstiger indtjeningen, der viste sig at være en stopklods for handlen.

Havde Barca hentet Depay ville deres lønbudget nemlig overstige denne grænse. Derfor var de også tvunget til at sælge en række spillere, hvis der skulle være plads til Depay i budgettet.

I og med, at Ousmane Dembele ikke fuldførte sit skifte til Manchester United var det ikke muligt at gå handlen til en realitet.

Denne historie får opbakning fra Lyon-præsident Jean Michel Aulas, som i går udtalte sig til OLTV om den fejlslagne handel:

“Vi forsøgte at forlænge Depays kontrakt med et år. Vi lavede nogle meget store tilbud til ham, men han sagde nej. Økonomisk set er det ikke en god situation for os, fordi han nu vil nå enden på sin kontrakt.”

Tæt på at gøre en god handel

Det betyder, at det var tæt på, at Barca kunne hente den hollandske stjerneangriber til en nedsat pris, men La Liga-reglerne gjorde det umuligt.

Både Aulas og Depay har dog fortalt til flere forskellige medier, at en handel sagtens kan forekomme i den nære fremtid, hvorfor Depay i Barca ikke er et afsluttet kapitel.

Er det muligt for Barcelona at få justeret lønbudgettet til den tid, er der gode chancer for, at Memphis Depay kan kalde sig selv for Barca-spiller til januar.