Erling Haaland er en eftertragtet herre, der står højt på ønskelisten i talrige europæiske topklubber. På trods af dette, er der ikke meget, der tyder på, at han forlader tyske Dortmund denne sommer.

LÆS OGSÅ: Topagent presser på: Vil hente Braithwaite til denne klub

Tilsyneladende er han ikke selv fristet af en transfer på nuværende tidspunkt. Dette kan der være mange årsager til, men potentielt føler han blot, at det er for tidligt. Ydermere kan en mindre købspris næste år naturligvis medfører, at han af interesserede klubber tilbydes en bedre lønpakke.

Næste år bliver hans frikøbsklausul nemlig aktiveret. Derfor kan de interesserede klubber hente ham til en betydeligt lavere pris, end det, der kræves af Dortmund i år.

Ifølge ESPN handler det dog primært om, at nordmandens repræsentanter mener, at det vil bidrage positivt til hans udvikling at blive i Dortmund. Da der også er et økonomisk incitament i at vente for de interesserede klubber, er der ikke meget, der tyder på en Haaland-transfer denne sommer.

Som tidligere angivet bliver hans frikøbsklausul aktiveret næste sommer. Derfor vil han efter 2021/22-sæsonen kunne købes for en sum på omtrent 586 millioner kroner. Det er mindre end halvdelen af, hvad Dortmund kræver ved et salg denne sommer.

LÆS OGSÅ: Avis: Juventus vil sende Cristiano Ronaldo til PSG i byttehandel

Angiveligt er det dog ikke alle klubber, der har i sinde at vente til næste år med at forsøge at hente Haaland. Ifølge talkSPORT skulle Chelsea nemlig være klar med et astronomisk bud på den unge nordmand. Mediet mener at vide, at klubejer Roman Abramovich har givet grønt lys til at hente den norske målbomber for 1,3 milliarder kroner.