Den tidligere danske landstræner Morten Olsen er begejstret for den måde, Christian Eriksen forvalter sin fodboldkarriere. 

Morten Olsen var manden, der gav Christian Eriksen landsholddebut som 18-årig, og den tidligere danske landsholdtræner – har i lighed med Tottenhamspilleren – en fortid Ajax Amsterdam. Den ene som træner, den anden som spiller, og nu fortæller Morten Olsen i et interview med TV2, at han anser Christian Eriksens unge år i Ajax, som den perfekte affyringsrampe for hans karriere. 

”Han har valgt en fantastisk karrierevej. Han er blevet udviklet fra en udmærket dansk ungdomsafdeling, og så tog han et tilløb i Ajax, hvor han startede med at spille i ungdomsafdelingen, og allerede efter et par måneder på førsteholdet i Ajax kom han ind og fik sin første landskamp. Derfra gik det rigtig hurtigt i Ajax, og han tog store skridt og havde stor succes i de følgende tre år,” siger han. 

Det har kun gjort Eriksen skarpere og dygtigere, at han skiftede til Tottenham og engelsk fodbold i 2013, mener Morten Olsen. En bedre og mere fysisk udfordrende liga har været med til at give den 27-årige midtbanespiller kontinuerlige skub i den rette retning, mener den 69-årige tidligere landstræner. 

”Han er gået fra at være en, der lavede mange assister, til at være en, der også laver afgørende mål. Kan man begge dele, så er man en topspiller i Europa på højde med Kevin De Bruyne og andre stjerner. Christian har en god alder, og jeg tror kun, at han bliver endnu bedre til de ting, han allerede er god til. Med de værktøjer, han har, samtidig med at han er så ufattelig løbestærk, vil han kunne passe ind på alle de bedste hold,” siger han til TV2.  Om det er Tottenham også i fremtiden vil vise sig. I en anden storklub vil han også kunne præge spillet med det samme, pointerer Morten Olsen.