Den portugisiske fodboldlegende Cristiano Ronaldo er kendt for sin ekstraordinære karriere på grønsværen, men nu er han også i centrum for en helt anden historie.

I det idylliske område 20 minutter uden for Lissabon, i Cascais, er Ronaldo i færd med at opføre, hvad der bliver betegnet som Portugals dyreste hus.

Denne luksusvilla, med en anslået værdi på svimlende 150 millioner danske kroner, har skabt stor frustration blandt de lokale naboer.

Villaen, der forventes at stå færdig i slutningen af 2024, vil strække sig over fire etager og indeholde fire luksussuiter. Til ejendommen hører også ekstravagante faciliteter som et fitnessrum, en tennisbane, en hjemmebiograf, og ikke mindst to garager, der kan rumme op til 20 luksusbiler. Men det er ikke kun villaens størrelse og luksus, der vækker opsigt. Byggeprocessen, der nu går ind i sit tredje år, har forårsaget betydelige gener for naboerne.

En af naboerne udtrykker sin frustration overfor mediet Ok Diario: “Huset er så stort, at det ligner et hospital. Min vej har været lukket af i flere måneder, og min have er fyldt med støv, alt sammen på grund af ‘farao Ronaldos’ pyramide.” Denne udtalelse afspejler den generelle stemning i området, hvor naboerne føler sig plaget af det omfattende byggeri. En anden nabo tilføjer: “Vi er trætte!” efter at byggeaftalen blev forlænget endnu en gang.

Ronaldos beslutning om at bygge denne vanvidsvilla har tydeligvis skabt splid i det ellers fredelige nabolag. Mens nogle måske beundrer den luksus og rigdom, som villaen repræsenterer, står det klart, at de praktiske konsekvenser af et sådant byggeprojekt kan have dybtgående effekter på et lokalsamfund.

Spørgsmålet er, om Ronaldo og hans familie vil finde ro i deres nye hjem, eller om naboernes utilfredshed vil kaste en skygge over deres tilværelse i det, der skulle have været et drømmehjem.