De spanske myndigheder har smidt et stort skattesmæk i hovedet på fodboldstjernen.

Ifølge de spanske myndigheder skylder han hele 34,6 mio. euro (svarende til næsten 260 mio. kroner). Generelt er det ikke småbeløb, der har været bragt på banen i forbindelse med skattesagen, skriver B.T.

Flere beløb og sager er i spil

Fra 2013 til 2017 spillede den nuværende Paris Saint-Germain-angriber for FC Barcelona. Herefter skiftede han til franske PSG i den største transfer nogensinde.

Det skulle angiveligt være fra denne handel, at de manglende skattepenge stammer fra. Det skriver nyhedsbureauet AFP, der har undersøgt sagen hos de spanske myndigheder, som dog ikke ønsker at be- eller afkræfte noget.

Endvidere skulle der også være uoverensstemmelser i forbindelse med hans transfer til FC Barcelona fra Santos. Ikke nok med det, så er der angiveligt også problemer med hans kontraktforlængelse med Barca i 2016.

Tilbage i 2013 meldte den spanske klub ud, at Neymar-købet havde kostet dem 57,1 mio. euro. Ifølge de spanske myndigheder blev der dog betalt hele 83,3 mio. euro til Santos.

Derfor spekuleres der nu i, hvorvidt de mange millioner i difference på de to beløb er havnet direkte i lommen på fodboldspilleren selv.

Har haft FC Barcelona i retten

Neymar har desuden haft FC Barcelona en tur i retten, fordi de ikke havde udbetalt en bonus på 26 mio. euro i forbindelse med hans kontraktforlængelse i 2016.

Denne sag endte han dog med at tabe. Faktisk endte han med at skulle betale hele 6,8 mio. euro til sin tidligere arbejdsgiver.

Neymar er bestemt ikke den eneste fodboldspiller, der er havnet i søgelyset hos de spanske skattemyndigheder. Både Messi og Ronaldo har også tabt sager om manglende skatteindbetaling i millionklassen.