Danskerens fremtid i Celta Vigo kan være tvivlsom efter en skidt sæson. Ifølge spansk avis ser situationen ikke godt ud for offensivspilleren. 

Efter at blive hentet til klubben som et af de største talenter, hvor han blandt andet imponerede i en Europa League-kamp mod Manchester United, var det forventet, at Pione Sisto ville blomstre i Celta Vigo, men klubben venter stadig på at se danskeren vise, hvad han dur til. Sådan skriver den spanske avis Marca på baggrund af Sistos præstationer i sæsonen hidtil, som langt fra har været imponerende. 

Sistos form i år har været meget ringe og mange faktorer har – som Marca skriver – bidraget til at gøre den endnu værre. Marokkaneren Sofiane Boufal har med sine præstationer skubbet Sisto af holdet, og nu ser det ud til, at også Ryad Boundebouz står foran danskeren i køen for spilletid.

Den 24-årige kantspiller, der brød frem i FC Midtjylland, har dog fået spilletid i de fleste kampe i La Liga i denne sæson. Men det er foreløbig kun blevet til to scoringer og meget få præstationer, der har kunnet give ham positiv omtale. 

Danmarks landstræner Åge Hareide har heller ikke udtaget Sisto til truppen på det seneste, og nordmanden har sagt, at han er bekymret for den ugandisk fødte offensivspiller og hans situation i Spanien.

Marca skriver, at Sisto har støtte fra sine holdkammerater i truppen i Celta Vigo, hvor han er vellidt, mens han af klubbens tilhængere ofte bliver mødt med buh-råb og pift, når han bliver skiftet ind. Hans kontrakt med Celta Vigo udløber først i 2021, men spørgsmålet er, hvor længe han selv og klubben kan acceptere den nuværende situation.

Pione Sisto har spillet 12 landskampe for Danmark. Han fik sin fodboldopdragelse i Tjørring IF, inden han kom til FC Midtjylland i 2010. Celta Vigo købte ham for cirka 37 millioner kroner i 2016.