Den tidligere UEFA-præsident Michel Platini er blevet tilbageholdt af politiet på grund af mistanke om, at franskmanden var involveret i korruption i forbindelse med, at Qatar fik tildelt værtskabet for VM i 2022. 

Den franske fodboldlegende og forhenværende præsident i UEFA, Michel Platini, er blevet anholdt af politiet i Paris tirsdag morgen. Han er i øjeblikket tilbageholdt hos det franske politis anti-korruptions-afdeling og under mistanke for at være involveret i korruption i forbindelse med, at Qatar fik tildelt værtsskabet for VM i 2022 af FIFA for små 10 år siden. 


Fransk politi efterforsker i øjeblikket processen om bud på VM i 2018 og 2022, hvor også den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter har været under mistanke. 

Det var en kontroversiel og udskældt beslutning, da Qatar vandt rettighederne til at afholde VM i 2022 for år tilbage, ligesom beslutningen om at afholde VM i Rusland i 2018 også vakte undren blandt mange. 

Efterforskningen handler om mulig korruption af privat karakter, kriminelle forbindelse og påvirkning af budprocessen. Korruptionsanklager er ikke nyt for 63-årige Michel Platini, der i øjeblikket er underlagt en fire-årig karantæne fra fodbold, da han blev fundet skyldig i at have modtaget uretmæssige betalinger fra Sepp Blatter. 

Som Sky Sports skriver, så har Platinis stemme på Qatar som VM-vært været mistænkeliggjort længe, og Sepp Blatter, der var FIFA-præsident i sin tid, har påstået, at Platini bakkede ud af en aftale om at tildele VM i 2022 til USA. Platini skulle angiveligt have sagt til USA-delegerede, at han ville stemme på landet for siden hen at ombestemme sig, efter den tidligere Juventus-spiller havde holdt et møde med Tamin bin Hamad al-Thani, der er kronprins i Qatar, og Frankrings daværende præsident, Nicolas Sarkozy. 

Michel Platini har dog fastholdt, at mødet ikke påvirkede hans beslutning om at stemme på Qatar.