Kultur- og medieordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær, kommer nu med en baggrund for deres beslutning om, at en ekspertgruppe i midten af april skal komme med er forslag til, hvordan man forsvarligt kan lukke tilskuere ind på stadion igen.

LÆS OGSÅ: Magiske Messi scorer topkarakter i La Liga

Han skriver på Twitter, at man fortsat ikke vil kunne åbne for store menneskemængder, da det simpelthen ikke er ansvarligt, da man forsat skal tage højde for den smitsomme britiske corona-variant.

“Det handler først og fremmest om, at sundhedsmyndighederne vurderer, at der ved store forsamlinger er en stor risiko for smitte. Særligt med den langt mere smitsomme britiske variant. Også selvom man bruger de redskaber vi kender fra superligaordningen,” skriver han på Twitter, hvorefter han fortsætter over flere opslag på det sociale medie:

“På den baggrund har partilederne vurderet, at det endnu er for tidligt at åbne op for de store arrangementer med mange mennesker samlet.”

“De mange gode erfaringer fra sommeren og efteråret, internationale erfaringer, nyeste viden om smitte, coronapassets muligheder mv. skal inddrages i arbejdet med at finde vejen til, at vi igen kan samle store menneskemængder.”

“Men for nu er det for usikkert. Og derfor giver det rigtig gode mening at samle eksperter og branchen i en gruppe, der (hurtigt) skal komme med anbefalinger til hvordan vi griber det an.”

LÆS OGSÅ: Ronald Koeman roser Messi

Han skriver endvidere, at det er vigtigt at huske, at fodbolden ikke er blevet glemt, men at man naturligvis skal genåbne forsvarligt. Han forstår dog godt alles frustrationer.