Mange undrede sig, da den spanske presse opsnappede nyheden om, at Barca var interesseret i at bytte Artur med Miralem Pjanic. Det viste sig dog hurtigt, at det handlede om at skabe balance i det økonomiske regnskab hos den catalanske klub.

LÆS OGSÅ: Anerkendt journalist: Neymar har truffet beslutning om sin fremtid

Ingen af de to spillere har fået noget ud af skiftet. De er begge at vinde på bænken i deres respektive klubber, hvorfor de ikke får spilletid i det omfang, de har ønsket. Nu er de faktiske beløb bag skiftet blevet frigivet, og spanske Marca har taget et kig på dem. Det viser sig, at Barca fik reddet en storm af.

Prisen for Pjanic lød på 60 mio. euro, mens man indgik en aftale med Juventus om, at de skulle sende 72 mio. euro den anden vej. Det betød, at Barca ikke blot fik byttet en spiller, men også fik 12 mio. euro ind på kontoen. Dertil er der også fem mio. euro i variabler.

Den daværende præsident i FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, så det som den eneste måde, hvorpå han kunne få regnskabet til at gå op, inden man trådte ind i juni måned.

På banen har ingen af de to klubber dog fået det store ud af det. Pjanic har spillet 28 kampe, hvoraf han er startet på banen i 13 af dem. Derudover har han selv givet udtryk for, at han vil have mere spilletid. Samtidig sagde han dog også, at han ikke kom til Barca, for kun at blive i én sæson. Derfor vil han klø på for at få mere spilletid.

LÆS OGSÅ: Avis: To grunde til, at Barca har en fordel i kampen om Agüero

For Arthur har præstationerne og spilletiden også være svingende. Ikke nok med det, så er han også offentligt blevet kritiseret af Andrea Pirlo, der mener, at han holder alt for længe på bolden