Barcelona-forsvarer Sergi Roberto siger, at Lionel Messi “spiller huden af” for hans hold i øjeblikket. Det er en udtalelse, der kommer efter hans flotte præstation i deres 3-0-sejr mod Celta Vigo i går aftes.

Messi har leveret et imponerende niveau i starten af denne sæson. Det virker næsten som om, at han er på en mission om at bevise, at der ikke er nogen langvarig fjendtlighed over hans forsøg på at skifte fra Camp Nou i sommers.

Imponerende præstation mod Celta Vigo

Efter Ansu Fati åbnede kampen med sin scoring, hjalp Messi til med at fordoble deres føring tidligt i anden halvleg. Det gjorde han, da han løb dybt ned på Celta Vigos banehalvdel, før han sendt et skud afsted, der blev rettet af Lucas Olaza.

Messi fik senere et forsøg dømt offside, og skabte derefter Barcas tredje mål i overtiden, hvor han nærmest løb slalomløb mellem Celtas forsvarsspiler, før han sendte et skud afsted mod Celta-målmanden Ivan Villar. Bolden formåed Villar kun at parere, og Roberto stod klar til at sende reboundet i mål.

“Leo er så fyret op lige nu,” sagde Roberto. “Han løb så meget i dag, og han spillede huden af for holdet.”

Vil gerne lægge fortiden bag sig

Messi har forsøgt at sætte en streg over hans bestræbelser på at forlade klubben i løbet af sommeren samt sin kraftige kritik af præsident Jospeh Maria Bartomeu.

Ønsket om at komme videre gjorde han blandt andet klart i et nyligt interview, hvor han udtalte, at tiden nu var inde til, at alle i klubben skulle stå sammen og se fremad.

Mens det meste af Messis spil foregik på modstandernes banehalvdel, var der faktisk også bemærkelsesværdige bidrag til Barcas forsvar. Han løb frem og tilbage, og var med til at gøre op for, at Clement Lenglet blev sendt ud i første halvleg.

“Vi er så glade for, at Leo stadig er med os, og det faktum, at han er så motiveret, er et enormt løft for os,” tilføjede Roberto.

Træner Ronald Koeman pegede også på Messis vilje til at ofre sig selv, og tilføjede: “Messi arbejdede meget hårdt for bolden i aften, hvilket var meget vigtigt for os.”