Den danske landsholdskaptajn Simon Kjær fortæller, at han aldrig har været bedre end nu. Anførerbindet og erfaringen har løftet hans spil. 

Simon Kjær har spillet 87 landskampe inden opgøret mod Schweiz, og i dag runder landsholdsanføreren 30 år. Og det er en passende anledning for forsvarskrumtappen til at understrege, at han i øjeblikket spiller bedre end nogensinde før. 

”Jeg har aldrig været bedre, end jeg er lige nu. Det vurderer jeg ud fra den sæson, jeg har spillet kombineret med min fysiske og mentale tilstand. Jeg har det godt, hvor min familie og jeg befinder os i livet lige nu,” fortæller han på et pressemøde forud for tirsdagen kamp i gruppespillet til EM-kvalifikationen, hvor han sad sammen med målmand Kasper Schmeichel og landstræner Åge Hareide. Simon Kjær mener, at anførerbindet har været godt for ham.

”At få anførerbindet har udviklet mig både som spiller og menneske,” siger han ifølge Ekstra Bladet og understreger, at såfremt Danmark kvalificerer sig til EM, bliver det forhåbentligt ikke hans sidste slutrunde. 

”Det vil være alt for tidligt at trække stikket. Der skulle gerne være masser af god fodbold tilbage i mig.”

Da spillerne røg i konflikt med DBU i forbindelse med forhandlingerne om en kollektiv landsholdsaftale, var det Simon Kjær, der som anfører stod i spidsen for spillerne – både over for medier og over for DBU. En sag, der frembragte kritik af landsholdet fra flere sider, men i dag glæder forsvarsspilleren sig over, at man er kommet videre. 

”I forbindelse med konflikten nåede vi bunden. En gang imellem må man bare lægge sig fladt ned og tage de tæsk, man får. Nu er vi kommet videre og ser fremad. Det har været godt at få Peter Møller ind i en direktørrolle. Vi spillere skal være åbne, imødekommende og stå til rådighed. Det er en del af vores job. Sidste mandag ved fan-arrangementet var et godt skridt på vejen. Jeg fornemmer populariteten er opadgående, men den kunne heller ikke komme længere ned,” siger han. 

Simon Kjær skiftede fra Fenerbache til Sevilla i 2017. Inden da var han i Lille, på leje i Roma, i Wolsfburg og hos Palermo, som købte ham fra FC Midtjylland i 2008.