Brøndby vil sikre sig en såkaldt transfergevinst på 44 millioner ifølge ny årsrapport. Sportsdirektøren fortæller, at der kommer gang i svingdøren til sommer. 

Brøndby har netop præsenteret en årsrapport med et overskud på 10 millioner, og frem til sommeren 2022 vil klubben øge det sportslige budget med 50 procent.

Klubbens sportsdirektør, Ebbe Sand, fortæller i et interview med BT, at en transfergevinst på 44 millioner skal sikres ved spillersalg, som også skal åbne for muligheden for at hente nye spillere ind. 

”Vi har flere spillere, der er interessante for større og andre klubber. Så det er jo ikke unormalt at have budgetteret med en transferindtægt. Og det har vi også tidligere været dygtige til – at realisere transfergevinster. Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvilke spillere det er. Men i det her vindue (i januar,) har vi fået bud på flere af vores spillere. Så selvfølgelig kan det lade sig gøre,” siger han til avisen. 

Men som BT skriver har Brøndby ikke solgt mange spillere for store beløb de senere år. Ebbe Sand mener dog, at det kan lade sig gøre: 

”Vi har da haft Christian Nørgaard og også andre spillere, der har genereret nogle penge. Det er da muligt, der skal mere end et enkelt salg til. Men altså, det er jo ikke unormalt for en klub som Brøndby at sælge spillere. Så må vi se, hvem vi kommer til at sælge, og hvem der bliver her.”

Som BT skriver, fremgår det af årsrapporten, at Brøndby vil skrue op for investeringer i klubbens talentafdeling, Masterclass, men sportsdirektøren vil ikke gå konkret i, hvor der bliver lagt flest penge – i spillerindkøb eller talentafdelingen. 

”Der er selvfølgelig lagt ind til spillerindkøb i budgettet. Men hvor meget og hvor lidt det er, det fremgår ikke direkte, og vi har selvfølgelig heller ikke intentioner om, at vi skal nævne beløb nøjagtigt. Men der er selvfølgelig muligheder der også. Og i forhold til Masterclass – der er meget stor fokus på Masterclass – og det er vi glade for, og vi har spændende spillere på vej, som helt sikkert vil komme tættere på førsteholdet efter sommerens transfervindue,” siger han til BT.