Xavi har meddelt, at han stopper som træner i FC Barcelona til sommer. Derfor er den catalanske klub på udkig efter en afløser.

Der er stor tvivl om, hvad FC Barcelona har i sinde at gøre til sommer. Her skal de sige farvel til Xavi, der har meddelt, at han har valgt at stoppe som træner.

Det betyder naturligvis, at den catalanske klub skal finde en efterfølger. Det har medført, at de er blevet kædet sammen med flere trænere. Blandt andet har der været rygter om, at de skulle have et godt øje til Thiago Motta fra Bologna.

Nu lyder det, at en tysk stjernetræner er åben for at tage over efter Xavi, hvis muligheden skulle byde sig. Her er der tale om Hansi Flick, der fra november 2019 til juni 2021 var træner for Bayern München.

Dernæst har han været træner for det tyske landshold, hvor han dog ikke havde den store succes. Derfor besluttede han sig for at stoppe i september sidste år, efter en periode med dårlige resultater.

Af denne grund er han ikke under kontrakt på nuværende tidspunkt. Derfor vil det være muligt for Barcelona at indgå en aftale med ham, uden at skulle købe ham fri af en kontrakt først.

Flick er en blandt flere kandidater, der er blevet nævnt som potentiel afløser for Xavi. Ifølge BarcaTimes har transferjournalist Fabrizio Romano meldt ud, at Flick skulle være meget interesseret i jobbet i den spanske klub.

Det betyder, at han vil være værd at have med i overvejelserne for Barcelona. Det er dog meget sandsynligt, at han langt fra er den eneste, der er på listen på Camp Nou.

Der har også været meldinger om, at både Jürgen Klopp og José Mourinho kan være med i overvejelserne. Fælles for dem begge er, at de står uden kontrakt. For Klopps vedkommende er det dog først til sommer, hvor han stopper i Liverpool.