Den nyeste bog fra den italienske transferekspert Gianluca Di Marzio er fyldt med underholdende historier, men der er dog især én, der skiller sig ud.

Det er en historie, der involverer Real Madrids præsident Florentino Pérez, og en af de største stjerner i fodbold: Lionel Messi.

Implikationen. Skønt det ikke udtrykkeligt er bekræftet, er at Pérez brugte sin indflydelse over den spanske regering til at sikre, at en skattesag mod Messi ville resultere i hårde sanktioner. Dette skulle han have sørget for, efter angriberen afviste ham.

Endnu en gang er det kun rygter, hvorfor det ikke er noget, der er blevet bekræftet eller på nogen vis bevist. Men det er dog en historie, der har fået mange til at løfte øjnebrynene.

Pérez ville have Messi til Madrid

I 2013 kontaktede Pérez angiveligt Messi med henblik på at hente ham til Madrid. Han var villig til at knuse den daværende transferrekord samt tilbyde ham mange millioner i løn.

Pérez var villig til at tilbyde de 250 millioner eruo, det ville koste at betale for hans frigivelsesklausul. Det var penge, der ellers var afsat til omstrukturering af holdets stadion.

Men Barcelona-stjernen afviste ham. Pérez forventede, at han i det mindste ville takke ham for hans interesse eller høre på hans tilbud. Argentineren valgte derimod at fortælle ham på meget direkte manér, at han spildte sin tid.

“Florentino, en af de mest magtfulde mænd i Spanien, værdsatte det ikke. Det kan have været en tilfældighed, men kun et par måneder senere brød en lang skattesag ud mod den argentinske familie. Til sidst endte de med at måtte betale 53 millioner euro,” står der i bogen.

Det er dog ikke første gang, at dette er blevet påstået. I 2018 afslørede Football Leaks en række dokumenter, som viste, at Real Madrid var villige til at betale 250 millioner euro for Messi i 2013.

Desuden skulle dokumenteren angiveligt også vise, at Madrid ville presse den spanske premierminister til at droppe skattesagen, hvis de kunne blive enige om, at han skiftede til Los Blancos.