I går var det 20 år siden, at Luis Figo første gang besøgte Camp Nou som Real Madrid-spiller. I denne forbindelse har den tidligere Barcelona-præsident Joan Gaspart udtalt sig.

Gaspart var ansvarlig på Camp Nou, da Figo forlod Barcelona til fordel for Real Madrid i et skifte, der chokerede hele fodboldverdenen. Gaspart er af den opfattelse, at Barcelonas fans fortsat ikke har tilgivet den portugisiske stjerne.

“Jeg vil mene, at Barcelonas fans er klogere, end vi tror,” sagde han til RAC1.

Dette fulgte han op med:

“Dygtige spillere har forladet Barcelona før, og intet er sket. Det er måden han forlod Barcelona, som folk ikke vil acceptere. Det er derfor, der var sådan en reaktion. Efter 20 år huskes den aften stadig. Figo forlod Barcelona som en forræder. Han værdsatte ikke, hvor meget fansene elskede ham. Han traf den forkerte beslutning, og fansene vil aldrig tilgive ham.”

Forklarede Figos skifte i nærmere detaljer

Efterfølgende forklarede Gaspar i nærmere detaljer om Figos skifte, og forklarede, hvordan han havnede i Madrid.

“Figo ringede til mig og sagde: ‘Joan, jeg har to billetter, en til Lisbon-Madrid og en anden til Lisbon-Barcelona, og det er op til dig, hvilken jeg tager’,” fortalte Gaspart.

“Florentino Perez lavede et træk, som han har undskyldt for. Han erkendte, at hans forslag ikke var retfærdigt. Han tænkte kun på at vinde valget. Jeg sagde til Luis, at vi ville ordne det, men han sagde, at han eneste måde han kom til Barcelona på, var ved at gå fra La Caixa med en check på 500 millioner pesetas.”

Den tidligere Barcelona-præsident mener dog, at Perez bærer en lige så stor del af skylden for det kontroversielle skifte, som den portugisiske stjerne selv.

“Jeg betragter ham som lige så, hvis ikke mere skyldig, end Figo,” sagde Gaspart. “Han var meget ung. Det var ulovligt.”

Desuden forklarede Gaspart også, at han ønsker at mødes med Figo, for at tale om hændelsen.

“Jeg har følt mig forrådt som Barcelona-fan,” sagde han. “Jeg har spurgt om han vil mødes ansigt til ansigt for at tale om problemet, men jeg har ikke fået noget svar.”