Den tidligere Bayern München-træner Felix Magath mener ikke, at Pep Guardiola skal krediteres for de titler, som Barcelona har vundet tidligere. Han påstår derimod, at klubbens succes alene skyldes Messi.

Magath gav ikke meget for det system, som Guardiola brugte, da den spanske træner fortsat stod på sidelinjen på Camp Nou. Ifølge ham ville hans playbook ikke have fungeret, hvis ikke Mess var på holdet.

“Messi vandt titlerne, ikke Guardiola,” udtalte Magath til Sport Bild. “Uden Messi ville dette system aldrig have fungeret så vellykket for Guardiola. Ellers ville han have vundet Champions League med Bayern eller Manchester City for længe siden.”

Kombinationen af Messi og Guardiola blev en styrke, man altid kunne regne med, efter den tidligere defensive midtbanespiller overtog Barca-træner i 2008.

I sin første sæson på Camp Nou viste Guardiola sig at være et perfekt match for den argentinske superstjerne, da klubben vandt både La Liga, Copa del Rey og Champions League, hvilket gjorde dem til det første spanske hold til at vinde en treble.

Siden da har det stået formidabelt til i Barecelona, da Guardiola formåede at vinde hele 14 titler yderligere med den spanske klub. Dette inkluderer både tre ligatitler og to Champions League-titler, før han forlod klubben i 2012.

Magath er ikke imponeret

Den historiske bedrift er dog ikke noget, der har imponeret Magath, der kritiserede Manchester City-træneren for at have en kedelig trænerstil.

“Tiki-taka fungerer kun, hvis du har spillere, der er teknisk bedre end deres modstandere. For tilskueren er det kedeligt at holde på bolden, som jeg kalder det, og et tophold har ikke brug for det,” sagde han.

“Efter min mening går Guardiola generelt for ofte tabt i forsøget på at vinde et spil på forhånd.” tilføjede han. “Denne taktik ender ofte med forkerte beslutninger, som forhindrer succes.”

Guardiola har dog fortsat med at indsamle trofæer siden han forlod Barca. Han har vundet tre ligatitler på en treårig periode i Bayern. Desuden har han kunne tilføje yderligere to i Premier League, efter at han har overtaget i Manchester City.

Men midt i den konstante nationale succes, fortsætter den 49-årige træner med at kæmpe for at komme over puklen i Champions League, som han ikke har vundet siden 2011.