Nu er der faldet dom i sagen, der løb med alle overskrifter tilbage i slutningen af september.

En 22-årig og en 24-årig mand er mandag ved Retten i Aarhus blevet dømt for at have tvunget en 16-årig dreng til at udlevere sin fodboldfantrøje efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år. 

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

For selvom der var lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp, da AGF og Aab tørnede sammen tilbage i 2022 – nærmere bestemt den 17 september – så var det alt andet end fodbolden, der stjal overskrifterne.

Her fandt en voldsom episode nemlig sted, da en 16-årig og hans venner blev omringet af en gruppe unge mænd, mens de gik på Frederiks Allé. 

Her blev den 16-årige tvunget til at udlevere sin AaB-trøje, og da en af hans venner ville filme episoden med sin mobiltelefon, slog den 24-årige mobilen ud af hånden på ham og tvang til at slette den video, han havde nået at optage. 

Kort efter hændelsen blev Østjyllands Politi bekendte med en video på nettet, der viste nogle AGF-fans gå rundt med en AaB-trøje i hånden. Det fik politiet til at undersøge sagen nærmere og kontakte den 16-årige, og efterforskningen ledte senere frem til sigtelser af i alt seks mænd, heriblandt den 22-årige, der blev anholdt to dage efter episoden i Aarhus. De andre blev anholdt nogle uger efter.

Og så sent som i går har Retten kendt den 22-årige og den 24-årige skyldig i ulovlig tvang. Den 24-årige blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, mens den 22-årige blev idømt 60 dages fængsel – 20 af dem blev gjort betinget. En 26-årig mand blev frifundet i samme sag. 

Ikke røveri, men ulovlig tvang

Anklagemyndigheden vurderede på baggrund af efterforskningsmaterialet, at der skulle rejses tiltale mod tre af de sigtede, og det endte altså mandag med, at den 22-årige og den 24-årige blev dømt. 

”Ud fra de vidneudsagn, der blev givet i retten, stod det klart, at trøjen efter al sandsynlighed blev taget for at håne og ydmyge den 16-årige, og derfor valgte retten at dømme for ulovlig tvang. Nu vil jeg nærlæse dommen, og jeg forventer, at indstille sagen til vurdering af ankespørgsmålet for statsadvokaten ”, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft. 

Den 22-årige erkendte sig skyldig i ulovlig tvang. Den 24-årige nægtede sig skyldig.