Valverdes fremtid i Barcelona er uklar

Redaktionen — 11. maj 2019 11:39

Ernesto Valverde forlængede sin kontrakt med Barcelona i februar måned, men derfor er hans fremtid i klubben ikke nødvendigvis sikker. 

Det er svært at argumentere for, at Barcelona er i gang med en dårlig sæson. Klubben har netop vundet det spanske mesterskab for andet år i træk og skal senere på måneden spille finale i Copa del Rey mod Valencia. Men Champions League er som bekendt også en væsentlig faktor for succes i den catalanske klub.

Og med midtugens exit i semifinalerne mod Liverpool efter et 4-0-nederlag på Anfield, hvor det første opgør endte med en 3-0-sejr til Barcelona, er der ifølge Marca slået tvivl om, hvorvidt klubbens træner Ernesto Valverde også har sit job i næste sæson. 

Ifølge den spanske avis, var nederlaget til Liverpool af en karakter, der har fået ledelsen i Barcelona til at tvivle på, om truppen har den rette tilstand. Selvom klubben er bedst i Spanien, er europæisk  dominans af højeste prioritet for FC Barcelona. Det er andet år i træk, at Barcelona ryger ud af Champions League efter at have sat en komfortabel føring over styr. I sidste sæsons kvartfinaler mod Roma, vandt klubben 4-1 på hjemmebane i første kamp, men tabte så 3-0 i Rom.

Den type ydmygelser glider ikke nemt ned for en klub af Barcelonas størrelse og med kollapset på Anfield i år skulle Ernesto Valverde ifølge Marca have mistet opbakning fra flere personer i ledelsen, lige så vel som blandt flere af spillerne. Derfor er der heller ingen, der har været ude og bakke træneren op i forbindelse med CL-exittet. Hvorvidt Valverde bliver fyret eller ej, bliver efter alt at dømme først afgjort efter finalen i Copa del Rey den 25. maj. 

Af mulige afløsere for Ernesto Valverde nævnes Ronald Koeman og Ajax’ nuværende træner Erik ten Hag.

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere