Kasper Hjulmand kunne ikke skjule sin frustration over VAR-systemet efter torsdagens EM-kvalifikationskamp mod San Marino på trods af, at Danmark triumferede med en overbevisende 4-0 sejr.

Hjulmands hovedpine er ikke VAR-systemet i sig selv, men den tid det tager at træffe en beslutning.

Ifølge Hjulmand bliver der brugt for mange minutter på at tage en beslutning i VAR-vognen. “Jeg kan ikke forstå, at det skal tage så lang tid. Jeg synes, det er vanvittigt,” udtalte Hjulmand på et pressemøde efter kampen.

VAR blev benyttet flere gange i kampen mellem Danmark og San Marino. Men ifølge landstræneren tog behandlingen længere tid, end hvad der normalt er tilfældet i andre kampe. “Jeg ser VAR blive eksekveret meget hurtigere andre steder, især når det handler om simple offside-kendelser,” bemærkede Hjulmand.

Landstræneren fortsatte med at udtrykke sin bekymring over VARs effektivitet. “Jeg har ikke set kendelserne på TV, så jeg ved ikke, hvad der er rigtigt og forkert. Men jeg synes bare, det tager for lang tid. Man går derude og tænker: ‘Lad os nu komme i gang.’ Jeg kan ikke forstå, at det skal tage så lang tid.”

Hjulmands frustration blev yderligere forstærket af hans følelse af, at hvis en beslutning tager fem til seks minutter at træffe, er den ikke klar og tydelig.

Danmark ser frem til deres næste kamp i EM-kvalifikationen, hvor de vil møde Finland på udebane denne søndag.