Vejle Boldklub kommer til at skulle have en ny cheftræner.

LÆS OGSÅ: Solskjær spurgt til United-spillers fremtid: Intet er afgjort

Det kommer efter, at man har valgt at stoppe samarbejdet med Constantin Galca til sommer, hvor hans aftale altså udløber.

Henrik Tønder, Vejle-direktør, har ikke begrundet, hvorfor man ikke forlænger med Galca, men han takker ham for den store mængde arbejde, han har lagt i klubben.

Vejle har dermed ikke angivet nogen årsag til, at parterne skilles til sommer, men ifølge B.T. kan man finde årsagen til, at de går hver til sit, i økonomien, herunder hvordan man skal sammensætte truppen i næste sæson.

Vejles corona-ramte årsregnskab skulle ikke kunne hamle op med de betingelser, som Galca havde for en forlængelse af kontrakten.

Vejle vil ifølge B.T. forsøge at hente et internationalt navn som ny cheftræner.

“Galca kom til et Vejle Boldklub som et internationalt trænernavn, der normalt ikke ville være muligt for Vejle Boldklub at ansætte. Et Vejle Boldklub, der skulle redde livet i 3F Superligaen, som vi også kom tæt på,” siger Henrik Tønder.

“Efterfølgende lykkedes det ham at sikre klubben en vigtig oprykning i en sæson, der grundet strukturændringen kun havde én oprykningsgivende plads. Det var en stor bedrift, der i en coronatid ikke fik helt den kredit, den fortjente.”

“I denne sæson er Vejle Boldklub og Constantin Galca kommet i mål med den første overlevelse af den første sæson i 3F Superligaen siden år 2000. Det er en flot bedrift, og Galca efterlader et stærkt fundament og et mere professionelt setup i Nørreskoven, end da han kom hertil.”

“Constantin Galca har medbragt et fokus og nogle værktøjer, der rækker ud over trænerperioden i Vejle Boldklub, og for det fortjener han stor respekt og kredit. På alle måder er det en træner, der virkelig har fortjent sin plads i Vejle Boldklubs historie.”

LÆS OGSÅ: Cristiano peger på to spillere: De tager over efter mig og Messi som verdens bedste

“Nu skal vi afslutte sæsonens sidste to kampe bedst muligt, og så hylder vi Constantin Galca til sæsonens sidste hjemmekamp mod Lyngby Boldklub. Det er fokus lige nu,” siger Henrik Tønder.