Den tidligere spanske midtbanespiller er ambassadør for VM i Qatar i 2022. FIFAs præsident taler om at udvide turneringen til 48 lande, men det mener Xavi er en dum ide.

I 2017 stemte FIFA for at udvide antallet af lande til VM med 16 lande, når verdensmesterskaberne sparkes i gang i 2026 i USA, Canada og Mexico. VM i Qatar fire år forinden er foreløbig planlagt til at skulle gælde for 32 lande, men FIFA-præsident Gianni Infantino har for nylig talt om mulighederne for et VM med 48 lande allerede i 2022.

Som det fremgår på Qatars fodboldforbunds Twitter-profil, så er det blevet diskuteret i FIFA-regi at udvide turneringsstørrelsen, når verdensmesterskabet tager plads i emiraterne til november 2022. VM skal komme hele den mellemøstlige region og den arabiske verden til gavn, som det hedder i udmeldingen fra FIFA. Men foreløbig er intet nyt bekræftet, og hvis ikke det sker, holder man ifølge fodboldforbundet fast i en turnering med 32 hold til den tid. 

Den tidligere Barcelonaspiller og spanske verdensmester Xavi spiller i dag for Al Sadd i Qatars Star League, og han er desuden global ambassadør for VM2022 i det olierige land. Midtbanekreatøren mener ikke, at det er en god ide med flere end 32 hold til det kommende VM. 

”Det er for meget og vil tage for lang tid. Forestil dig 48 hold i Qatar. Det vil ikke være godt i mine øjne. Det er stadig organisationen, der skal bestemme det, men i øjeblikket gør Qatar, hvad de kan for at forberede sig til 32 hold, og det vil være vanskeligt at ændre på antallet. Det er desuden godt for fodbolden med 32. Det er mere end nok,” siger Xavi til AS. 

I Europa begynder kvalifikationen til VM i Qatar først efter EM i 2020, der foregår i 12 forskellige lande i 12 forskellige byer. Der skal spilles to kampe i Parken i København. En kamp i gruppespillet  samt en ottendedelsfinale.