Barcelona-legenden Xavi Hernandez drømmer om at vende tilbage sin gamle klub som træner en dag, men ”han skal gå, før han kan løbe,” siger han. 

Den tidligere Barcelona-spiller Xavi spiller i dag for Al Sadd i Qatar, men han spiller sin sidste kamp i karrieren mandag, og den 39-årige spanier allerede gjort sig tanker om sin fremtid, hvor han vil være træner. Drømmen er hans gamle klub Barcelona. Naturligvis, fristes man til at tænke. Men hans første trænerjob bliver i Qatar.

”Der er mindre pres hernede, så jeg kan teste mig selv og få noget værdifuld erfaring, før jeg eventuelt vender tilbage til Europa og forhåbentlig til Barcelona. Det er mit ultimative mål – at blive træner for Barcelona, men jeg er nødt til at lære det basale som træner, før jeg kan tænke på det. Jeg er nødt til gå, før jeg kan løbe,” siger han i et interview med Efe. 

Som situationen ser ud nu, betragter den spanske verdenmester sig ikke som en træner i topklassen. Og det er måske logisk nok, når han endnu kun har erfaring fra sin lange karriere som spiller. Men visionerne er der, siger han. 

”Jeg har masser af ideer og fodboldkoncepter, som jeg gerne vil give videre til mine fremtidige spillere. Fodbold kan spilles på mange måder, men jeg har altid været stor tilhænger af Barcelonas tilgang. Måden, hvor på de kontrollerer spillet og holder på bolden med stil, er jeg vokset op med, og det er også den stil, jeg vil benytte mig af som træner,” siger han til det spanske medie. 

Xavi Hernandez konstaterer, at han har arbejdet under mange dygtige trænere, som har inspireret ham, men særligt én har gjort stort indtryk. 

”Jeg har arbejdet under fantastiske trænere som Luis Aragones, Luis Enrique, Louis Van Gaal og Pep Guardiola. Aragones og Pep er de to, der har haft størst betydning for mig. Guardiola er for mig at se den bedste træner i verden.”