Når en stjerne skinner i fodboldens verden, er det ofte takket være de klubber, der hjalp med at forme dem i deres tidlige år.

Den tidligere AGF’er Thomas ‘TK’ Kristensen er ingen undtagelse. Selvom han startede sin fodboldrejse i Galten FS, skiftede han klub, inden han fyldte 12 år. Det betød, at da AGF for nyligt solgte ham til Udinese for et beløb, der angiveligt kan være op til 60 millioner kroner, ville Galten FS ikke modtage noget af salget.

Men AGF synes alligevel, at Galten FS skal have noget ud af det. Derfor har de besluttet at donere 100.000 kroner til den lille klub.

Dette er ikke kun en gestus af taknemmelighed, men også en anerkendelse af den vigtige rolle, som ungdomsklubber spiller i fodboldens økosystem.

AGF-direktør Jacob Nielsen udtalte i en pressemeddelelse: “Vi vil alligevel gerne anerkende Galten FS og deres store arbejde med børne- og ungdomsfodbolden. De er samarbejdsklub til AGF, og flere spillere hos os har en baggrund hos Galten. Derfor har vi som klub besluttet at donere 100.000 kr. til Galten FS som en donation. Donationen skal også ses som et symbol på vores dybe anerkendelse og respekt for det store frivillige arbejde, der foregår ude i alle vores samarbejdsklubber. De er kernen i fodboldens fødekæde, og vi var intet uden det store arbejde, som Galten FS og andre klubber gør for fodbolden og for børn og unge.”

Dette træk fra AGF er blevet mødt med stor ros fra fodboldfællesskabet.