I søndagens topopgør i den belgiske Jupiler Pro League stod Anderlecht over for Gent i en kamp, der viste sig at blive en sand nervepirrende affære.

Med en række danske spillere på banen, herunder Kasper Schmeichel, Anders Dreyer, Kasper Dolberg og Thomas Delaney, var Anderlecht klar til at tage kampen op mod Gent, der ligger lige i hælene på dem på ligaens tredjeplads.

Kampen startede med Gent, der tog føringen i det 38. minut, da Matisse Samoise overraskede alle med et langskud, der efter en afretning fandt vej forbi en chanceløs Schmeichel i Anderlecht-målet. Men Anderlecht og deres danske spillere var hurtige til at reagere. Kort før halvlegens fløjte blev Thorgan Hazard fældet i straffesparksfeltet, hvilket gav Anderlecht en gylden mulighed for at udligne.

Ansvaret for at eksekvere straffesparket faldt på Kasper Dolberg, og han skuffede ikke. Med et velplaceret spark i det venstre hjørne sikrede Dolberg 1-1 ved pausen.

Anden halvleg bød på en mere rodet fodboldkamp, hvor begge hold havde svært ved at skabe afgørende chancer.

Kampen endte uden yderligere mål, hvilket betød, at Anderlecht og Gent forbliver status quo i ligaen. Imens trak Royale St. Union sig yderligere fra i toppen af ligaen med en 3-0-sejr over Kortrijk, hvilket efterlader et hul på seks point ned til Anderlecht på andenpladsen.