Martin Braithwaite har ikke været på banen i næsten fem måneder. Onsdag meddelte Xavi, at han endelig nærmer sig et comeback.

Danske Martin Braithwaite har ikke været i aktion for FC Barcelona i næsten fem måneder. Nu ser det dog ud til, at hans genoptræning snart kan afsluttes.

LÆS OGSÅ: Truer med at smutte: Ronaldo vil have dette krav opfyldt

Barcelona-angriberen pådrog sig en alvorlig knæskade i slutningen af august. Denne skade medførte, at han måtte lade sig operere i knæet, og siden da har han været ude af stand til at spille.

Efter at have genoptrænet i mere end fire måneder, nærmer den danske angriber sig sit comeback. Det blev onsdag bekræfter af Barcelona-træner Xavi.

“Han har det fint. Vi må se i morgen (i aften, red.), om vi kan tage ham med i truppen. Han er meget professionel og jeg tror han kan hjælpe os meget,” lød det fra Xavi på onsdagens pressemøde forud for Copa del Rey-kampen mod Athletic Club.

Xavis udtalelser vidner ikke blot om, at den danske angriber snart er klar til sit comeback. Den vidner også om, at den spanske træner har tiltro og tillid til den danske landsholdsspiller.

Der har ellers været stor spekulation om, hvorvidt Braithwaite er en af de spillere, der kan blive solgt i dette transfervindue. Med Xavis udtalelse tyder det dog på, at det ikke vil være tilfældet.

Martin Braithwaite pådrog sig sin skade på et rigtig uheldigt tidspunkt. Han fik nemlig en rigtig god start på denne sæson, hvor han bidrog med to mål og et enkelt oplæg i Barcelonas første kamp i sæsonen.

I de to efterfølgende kampe blev det desværre til hverken mål eller oplæg, og siden da har han været ude med sin skade.

LÆS OGSÅ: Avis: Valencia vil hente ung Barcelona-spiller

Danskeren håber sandsynligvis på, at han kan gøre en forskel for Barcelona, når han er klar til at vende tilbage. Og det kan han potentielt være allerede torsdag aften.