I en sport, hvor finanser ofte kan være lige så afgørende som færdigheder på banen, står Premier League over for en betydelig ændring i sine økonomiske regler.

Den engelske topfodboldliga har annonceret planer om at erstatte de nuværende regler for rentabilitet og bæredygtighed (PSR) med et nyt system, der er mere i tråd med UEFAs Finansielle Bæredygtighedsregulativer (FSR).

Dette skift kunne finde sted allerede til sommer.

FSR-systemet tillader klubber at bruge op til 85% af deres indtægter på holdomkostninger, herunder transfers og lønninger. På sigt vil disse regler begrænse klubber, der deltager i europæiske turneringer, til kun at bruge 70% af deres indtægter.

Dette skridt er taget for at sikre en mere bæredygtig økonomisk fremtid for klubberne og for at bevare Premier Leagues position som en af de førende ligaer i verden, når det kommer til investeringer på alle niveauer af spillet.

Det skriver ManchesterWorld.

En udtalelse fra Premier League mandag aften lød: “På et møde mellem Premier Leagues aktionærer i dag blev klubberne enige om at prioritere hurtig udvikling og implementering af et nyt ligaomfattende finansielt system. Dette vil give klubberne sikkerhed i forhold til deres fremtidige finansielle planer og vil sikre, at Premier League kan bevare sin verdensførende investering på alle niveauer af spillet.”

Ud over dette bekræftede Premier League-klubberne også deres engagement i at sikre en bæredygtigt finansieret økonomisk aftale med EFL, forudsat at det nye finansielle system formelt godkendes af klubberne.

Ligaen og klubberne bekræftede også deres løbende og langvarige engagement i det bredere spil, hvilket inkluderer 1,6 milliarder pund fordelt på alle niveauer af fodbold over den nuværende treårige cyklus. Premier Leagues betydelige finansieringsbidrag dækker alle EFL- og National League-klubber samt kvindefodbold og fodboldens græsrødder.

Denne ændring vil ikke påvirke de igangværende sager vedrørende Everton, Nottingham Forest og Manchester City, som vil fortsætte med at blive bedømt på eksisterende finansielle modeller.