Den tidligere FC Barcelona-cheftræner har indrømmet, at Lionel Messi er svær at styre, og at han kæmpede med at markere sin autoritet over for den argentiske stjerne i løbet af sin tid i klubben.

LÆS OGSÅ: Bekymringerne har ramt Ronald Koeman

Sådan lyder ordene fra Quique Setien, der tog over efter Erneste Valverde blev fyret. Den 62-årige træner holdte dog kun i lidt over seks måneder i klubben, hvorefter han også blev afskediget.

Setien mener, at Messi er den ‘bedste nogensinde’, men hæver, at han formår at få det ‘han vil’ i Barcelona, hvor han har tilbragt hele sin karriere og har cementeret en legendarisk status.

I et interview med El Pais, fortalte Setien om vanskelighederne ved at styre den seksdobbelte Ballon d’Or-vinder.

“Jeg mener, at Messi er den bedste nogensinde,” sagde Setien. “Der har været andre gode spillere, men den kontinuitet, som denne dreng har haft gennem årene, har ingen anden haft.”

“Leo er vanskelig at styre. Og hvorfor skulle jeg ændre på ham, hvis de har accepteret ham som han er i årevis, og ikke har ændret på ham?”

“Der er en anden facet ud over bare spilleren, og det er sværere at styre. Meget sværere. Det er noget iboende i mange atleter. Det kan ses i Michael Jordan-dokumentaren (‘The Last Dance’). Du ser ting, du ikke forventer.”

“Han er meget reserveret, men han får dig til at se de ting, han vil have. Han taler ikke meget.”

Kunne være blevet længere tid i klubben

Setien, der blev fyret efter FC Barcelonas 8-2-nederlag til Bayern München i Champions League, er af den opfattelse, at han kunne være blevet i længere tid i klubben, hvis blot han havde fokuseret mere på hele klubben snarere end individuelle spillere.

“Efter jeg forlod klubben, er jeg blevet klar over, at der var bestemte tidspunkter, hvor jeg burde have taget andre beslutninger, men der er noget over dig: klubben,” sagde Setien.

LÆS OGSÅ: Guardiola: “Det er forbi for mig”

“Og det er over præsidenten, spilleren, træneren. Det er klubben og fansene. Det er dem, du skal have den største respekt for, og du ska lgøre det, der er bedst for klubben som helhed.”