Martin Braithwaite har flere gange været i mediernes søgelys i løbet af sommerens transfervindue. Den danske landsholdsangriber ønskede tilsyneladende at forlade Espanyol efter en skuffende sæson, hvor klubben rykkede ned fra La Liga.

Den danske landsholdsspillers ambitioner er større end at spille i den næstbedste spanske række, især efter at han nettede hele 10 gange for klubben i den foregående sæson.

Derfor tog Braithwaite en drastisk beslutning, der blev genstand for stor diskussion. Han forlod Espanyols træningslejr i juli i protest mod klubbens håndtering af hans situation. Han ønskede at tvinge en transfer igennem, men på trods af interesse fra flere klubber, blev et skifte ikke en realitet.

Efter transfervinduets lukning stod det klart, at Braithwaite skulle fortsætte i Espanyol. Det var derfor vigtigt for begge parter at finde en løsning og se fremad. Cheftræner Luis Garcia udtaler, at episoden er fortid. Han siger: “Det var en fejl, som han har accepteret og anerkendt. Han er meget menneskelig, så han kunne godt se, at han tog fejl. Nogle gange lever spillerne i en boble, hvor de tror, at alt, de gør, er rigtigt. Det var nemt at tale med ham om det, fordi han er meget professionel.”

Lige nu er fokus rettet mod landsholdet, hvor Danmark skal møde San Marino og Finland.

Efter disse opgaver vender Braithwaite tilbage til Spanien og Espanyol.