På en solrig søndag eftermiddag blev Energi Viborg Arena scenen for et dramatisk opgør i 20. runde af 3F Superligaen, hvor Viborg tog imod Randers.

Kampen, der havde enorm betydning for begge holds placering i ligaen, endte med en overbevisende 3-0 sejr til hjemmeholdet, Viborg, som dermed tog et stort skridt væk fra nedrykningszonen.

Viborgs træner, Jakob Poulsen, overraskede alle ved at bænke holdets anfører, Jeppe Grønning, af sportslige årsager, hvilket satte tonen for en kamp fuld af overraskelser.

Før fløjten lød, blev der afholdt et minuts klapsalve til ære for Søren Pape Poulsen, der tragisk var afgået ved døden dagen før.

Kampen startede med høj intensitet, og Viborg var tæt på at tage føringen allerede indenfor de første to minutter, men Mads Søndergaards skud ramte overliggeren. Randers svarede hurtigt igen og overtog spillet, men uden at skabe de store chancer foran mål. Efter 20 minutter brød Viborg dødvandet, da Mads Søndergaard efter et kort hjørnespark og et flot træk sendte bolden i nettet.

Randers forsøgte at svare igen, men Viborgs forsvar stod stærkt, og snart efter fordoblede hjemmeholdet føringen gennem en hurtig omstilling, hvor Ibrahim Said fandt Anosike Ementa, som med stor teknik styrede bolden i mål.

Anden halvleg startede ligesom den første sluttede, med Viborg i angreb. Mindre end to minutter efter pausen øgede Jakob Bonde til 3-0 efter højt pres på Randers’ forsvar.

Selvom Randers virkede rystede og Viborg fortsatte med at presse på, faldt tempoet efterhånden, og der blev ikke skabt flere mål. Viborg sikrede sig dermed en vigtig sejr og rykkede op som nummer syv i Superligaen, mens Randers nu befinder sig på ottendepladsen.