Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona er udløbet, hvilket betyder, at han frit kan forlade klubben, hvis han ønsker. Derfor er der opstået tvivl om, hvorvidt han faktisk fortsætter i klubben.

LÆS OGSÅ: Barcelona sælger kun Griezmann på én betingelse

I forbindelse med sin deltagelse ved en sommerlejr i Santa Maria del Collell, som han har arrangeret hvert år i 23 år, udtalte Barcelona-legenden Xavi sig om blandt dette.

Han har givet et kort interview til spanske Mundo Deportivo, hvor han har udtalt sig om klubbens tilstand samt, hvordan Spanien klarer sig ved dette års EM. Et af emnerne under dette interview var Lionel Messis kontraktsituation, hvilket næppe er overraskende.

“Vi bliver nødt til at vente,” sagde Xavi, da han blev spurgt om sin tidligere holdkammerats fremtid.

“Jeg forestiller mig, at han forhandler med klubben og præsidenten. Jeg ønsker Leo det bedste, som hans ven og som en cule. Jeg ønsker, at han fortsætter i Barcelona, og forhåbentlig vil det blive offentliggjort så hurtigt som muligt.”

“Hvis jeg skulle satse, ville jeg sige, at han fortsætter i klubben, selvom vi i fodbold har set mange ting. Men jeg vil mene, at han vil fortsætte. Leo har brug for Barcelona, og Barcelona har brug for Leo. Han er glad i Barcelona; han har været der hele sit liv. Jeg vil vædde på, at han forlænger,” sagde han også.

Xavi og Messi har spillet side om side i mange år, da Xavi var en del af klubben fra da den argentinske fik sin gennembrud på Barcelonas førstehold i 2004/05-sæson til da Xavi forlod klubben efter deres treble i 2015.

LÆS OGSÅ: Avis: La Liga-træner insisterer på at få Braithwaite

Siden Xavi afsked med klubben har Messi og Barcelona ikke vundet en Champions League-titel. Måske dette kan ændre sig i fremtiden, hvis Xavi ender med at overtage trænersædet i den catalanske klub på et tidspunkt.