FC Barcelona har i uhyre mange været år, været toppen af Europa. De har været en magtfaktor, som man ikke kunne rykke ud af flækken, men det har ikke været det Barca-mandskab, man kender, som man har mødt i denne sæson.

LÆS OGSÅ: Barcelona får konkurrence fra Juventus i jagten på hollænder

De har haft problemer med økonomien, og de har som bekendt haft problemer med deres resultater. Og spørger man Goal, så kommer der til at ligge et oprydningsarbejde klar til klubbens nye præsident.

De har udarbejdet en liste, som viser, hvad den kommende Barcelona-præsident skal håndtere, når han bliver valgt. Det sker den 7 marts, hvor valget står mellem Laporta, Victor Font og Toni Freixa, og første opgave på dagsorden er, at man skal have styr på lønbudgettet, som er det højeste i verden.

Det udgør nemlig hele 74 procent af klubbens indtægter.

“Det mest komplekse problem, der venter den kommende præsident, bliver at svinge kniven. Klubben er nødt til at indkassere væsentlige beløb for spillere, der ikke har levet op til forventningerne. Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Junior Firpo og Martin Braithwaite er nogle af dem, som bliver nødt til at forlade klubben,” skriver Goal.

“Problemet er, at det bliver meget vanskeligt at komme af med dem, fordi nogle af dem har voldsomme lønninger, som andre klubber ikke kan betale. Det bliver nemt at sætte dem til salg, men svært at finde købere.”

LÆS OGSÅ: For første gang i historien: Cristiano Ronaldo sætter ny vild rekord

Goal skriver også, at Lionel Messi har udskudt en beslutning om fremtiden til efter dennes sæson. Det bliver dermed også den kommende præsident, der skal forsøge at overtale Messi til at blive.