At spille i El Clasico er en drøm for rigtig mange fodboldspillere. For det 17-årige Barcelona-talent Pedri bliver det også en chance for at tage hævn over klubben, der afviste ham for to år siden.

Den talentfulde angrebsspiller scorede sit først mål for Barcelona i deres Champions League-sejr over Ferencvaros i midten af ​​ugen. Han forventes at være catalanernes hemmelig våben forud for derby-sammenstødet i weekenden.

LÆS OGSÅ: Sådan stiller Barcelona op i El Clásico

Kunne være endt i Real Madrid

Tingene kunne dog have set helt anderledes ud for teenageren, der dukker op på Real Madrids Valdebebas-træningsbane i februar 2018, for at deltage i en prøvetræning midt i en snestorm.

De dårlige vejrforhold betød, at Real Madrid måtte lukke ned for deres træningsfaciliteter. Det gjorde sig tilmed også gældende for førsteholdet forud for et vigtigt Champions League-opgør mod Paris Saint-Germain den følgende uge.

Da Pedri endelig fik chancen for at spille foran Los Blancos-trænerne, var baneforholdene dårlige på grund af sneen, og den på dette tidspunkt 15-årige spiller fik den kolde skulder.

Tidligere på året snakkede Pedri med det spanske medie AS om hans Real Madrid-prøvetræning: “Jeg var der på prøve. Jeg var der i en uge, men de bad mig om at fortsætte med at arbejde, og at jeg ikke var den slags spiller, de ledte efter.”

Real kan ende med at fortryde

Hvis han ender med at sende bolden i nettet i El Clasico lørdag eftermiddag, kan Real Madrid muligvis ende med at fortryde deres beslutning. Afvisningen i Madrid ansporede dog blot teenageren til andre store ting.

LÆS OGSÅ: Barcelona klar til at hente Liverpool-stjerne i januar

Et år senere blev midtbanespillere forfremmet fra Las Palmas-ungdomsakademiet til førsteholdet af cheftræner Pepe Mel, der tidligere har trænet West Brom.

Få uger efter, at han fik sin professionelle debut, havde Barcelona set nok. Der blev aftalt en transfer med en pris på 4,5 millioner pund, som blev gennemført i september 2019, hvorefter han flyttede til Camp Nou den følgende sommer.