Barcelonas ligastart har været med begrænset succes. Ser man på spillet, er det som nat og dag i denne sæson. I periode har det være rigtig fint, men der også været perioder, hvor det har stået rigtig skidt til.

LÆS OGSÅ: De Jong inden skiftet til Barca: “Jeg ringede til Koeman”

Det er hovedsageligt forsvaret, der har mødt stor kritik i starten af La Liga-sæsonen, da de ikke har formået at leve op til det vanlige niveau.

Et kig i historiebøgerne viser, at man udligner den sidste sæson under Ernesto Valverde, hvor La Liga ligeledes blev indledt med to sejre, to nederlag og én uafgjort, ligesom i år.

Barcelona viste ellers fine takter i første opgør mod Villareal og ligeledes i næste kamp mod Celta Vigo. Efterfølgende spillede de dog uafgjort mod Sevilla og tabte til både Getafe og Real Madrid.

Nederlaget til Real Madrid medførte faktisk, at truppen har fået en historisk dårlig start på sæsonen. Man skal helt tilbage til 1994/95, for at finde en dårligere start på sæsonen. Dengang var Ronald Koeman desuden selv en del af holdet.

Dengang lykkedes det kun at få to point for en sejr, og ikke tre. I denne sæson startede Barca med to sejre, to nederlag og én uafgjort, hvilket gav fem point. Det ville dog have givet syv point i dagens fodbold.

Ronald Koeman har dog nævnt, at han var tilfreds med spillet mod Real Madrid. Hans var mere ærgerlig over, at dommeren tildelte Real Madrid et straffespark, som han var uenig i.

LÆS OGSÅ: Tidligere VM-vinder om Barca-stjerne: “Han har glemt, hvordan man spiller fodbold”

Til trods for dette, fik de dog ikke udnyttet deres chancer, der blev ikke lagt pres på Real Madrid, og alt for ofte haltede det i forsvaret. Derfor har Koeman bestemt noget at arbejde med i resten af sæsonen.