Det er ikke nogen hemmelighed, at økonomien i FC Barcelona ikke er fremragende. Derimod har de en stor gæld, ligesom de har svært ved at overholde Financial Fair Play-reglerne i La Liga.

LÆS OGSÅ: Mister endnu et talent: Tysk klub henter Barca-talent

Selvom økonomien ikke ser god ud i øjeblikket, er der dog håb forude. Det ser nemlig ud til, at det er lykkedes Barca-præsident Joan Laporta at få skuden på rette kurs, efter at have taget over fra Josep Maria Bartomeu.

I hvert fald har den catalanske storklub meldt ud, at man er blevet vurderet ‘økonomisk stabil’ af kreditvurderingsbureauet Fitch.

“Den tillid, Fitch viser, gør det muligt for klubben at se på fremtiden med optimisme og på et tidspunkt, hvor organisationen tilpasser sig, er planen for økonomisk levedygtighed såvel som dens strategiske plan,” lyder det fra La Liga-klubben.

Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at økonomien er sund. Derimod betyder det, at det, at klubben går en ‘økonomisk levedygtig’ fremtid i møde. Her vil de selvfølgelig blive hjulpet godt på vej, når det igen er muligt at lukke tilskuere ind på stadion.

At Fitch har vurderet, at klubbens økonomi er stabil, er ikke uden betydning. Derimod er det et vigtigt signal at kunne sende til såvel investorer som sponsorer, da det understreger, at klubben faktisk går en lysere fremtid i møden.

LÆS OGSÅ: Situationen forværres: Kontraktforhandlinger med Moriba stoppet

Derfor er der sandsynligvis mange i og omkring klubben, der er glade for vurderingen fra Fitch, efter en periode med store økonomiske udfordringer for klubben.