FC Barcelona var under massiv kritik i starten af denne sæson, da resultaterne ikke var lig dem, man var vant til at se. Der var nogle spillere, der blev hængt ud, og det gjaldt blandt andet Frenkie de Jong for hans debutsæson, hvor han hurtigt blev kaldt et fejlkøb i stil med Philippe Coutinho.

LÆS OGSÅ: Så mange millioner spytter Messi i den spanske statskasse om året

Hvis man dog skruer tiden et par måneder tilbage, så fik han et gennembrud. Og det er nu endt med, at han er blandt de spillere på Barcelonas hold, der skiller sig ud som en af de bedste spillere. Den ofte kritiske Ronald Koeman har da ofte rost ham flere gange.

”Han er en mere komplet spiller nu, end han da han spillede for Ajax,” er han således citeret for at have sagt, da han understreger vigtigheden af Frenkies bidrag i offensiven.

Det er da også et faktum, at han har scoret hele fem gange siden nytår. Hvis man sammenligner dette med hans første sæson, så er der allerede klare forbedringer at se, da han blot scorede to mål.

Frenkie de Jongs opblomstring i Barcelona har været et kærkommet lys i mørket. Det er ordene fra The Athletic, der har foretaget en statistisk analyse af hans præstationer.

”Frenkie de Jongs transformation til nu at være en af Barcelonas nøglespillere i de seneste uger er blevet budt velkommen vidt og bredt på Camp Nou, hvor der er stor lettelse over, at hollænderen endelig bidrager på afgørende vis, sådan som det var forventet, at han ville gøre det, da han ankom i sommeren 2019,” skriver The Athletic.

De understreger, at det er hans offensive kvaliteter, som Ronald Koeman har været med til at vække til live, der har gjort, at han nu i lang større grad bidrager til at skaber chancer og afslutte.

LÆS OGSÅ: Medie: Manchester City har gjort plads til Lionel Messi i lønbudgettet

”Sagen er ikke den, at ‘Ajax-De Jong’ endelig er faldet til i Barcelona, og at han har fundet sin gamle stil fra sin gamle klub frem igen, i sin nye klub. Nej, der er tale om, at en ny De Jong har set dagens lys. Han spiller måske ikke på den måde, der falder ham mest naturligt, eller på den måde, som han selv og hans træner havde planlagt. Men han udgør en løsning, som alle i klubben virkelig havde brug for. Og i Barcelonas 2020/21-sæsonen bør alt, der fungerer, blive modtaget med kyshånd.”