Josep Maria Bartomeu har været indblandet i flere sager i Barcelona. En af de sager, der har fået mest opmærksomhed, er den såkaldte BarcaGate.

LÆS OGSÅ: Ronald Koeman vil give 19-årig debut på førsteholdet

Sagen drejer sig om, at den tidligere Barcelona-præsident angiveligt skulle have betalt et mediebureau for at sprede negative historier om bl.a. Lionel Messi og Joan Laporta. Hidtil har det dog ikke være bekræftet, hvorvidt han rent faktisk har gjort dette. I hvert fald ikke indtil nu.

Direktør for bureauet I3 Ventures, der blev hyret til opgaven, Carlos Ibanez, har nemlig overfor en dommer bekræftet, at den tidligere Barcelona-præsident er skyldig. Det skriver det spanske medie RAC1.

Mere specifikt har han overfor en dommer forklaret, at han har betalt medievirksomheden for at oprette en lang række falske sociale profiler, der blev brugt til at sprede negative historier om bl.a. flere Barca-spillere.

Bartomeu blev anholdt i marts sammen med flere andre medlemmer af hans bestyrelse. De blev dog løsladt allerede dagen efter, men det har dog ikke betydet, at hverken sagen eller sigtelserne er væk.

LÆS OGSÅ: Topagent presser på: Vil hente Braithwaite til denne klub

Skandalen, der senere har fået navnet BarcaGate, tog sin begyndelse, da det blev afsløret, at Bartomeu havde betalt 1 million euro til I3 Ventures. Denne betaling fik de for at lave profiler på sociale medier, herunder særligt Twitter, der efterfølgende blev brugt til at sprede negative historier om bl.a. Messi og Piqué.