En af fodboldklubben FC Barcelonas gamle helte afgik ved døden søndag morgen. Justo Tejada, der spillede i klubben i ni sæsoner fra 1952 til 1961, blev 88 år.

LÆS OGSÅ: Wayne Rooney vil hente United-spiller til Derby

Han var født og opvokset i Barcelona, og fik en plads på førsteholdet i klubben i 1953, hvor han spillede i otte sæsoner. I disse otte sæsoner var han med til at vinde mesterskabet to gange, mens det også blev til tre gange sølv og to gange bronze.

Herudover var han med i to pokaltriumfer og to gange var han også med til at vinde Inter-Cities Fairs Cup, som senere kom til at hedde UEFA Cup og dernæst Europa League.

Derudover var han også med til at spille den første kamp, der blev spillet på Camp Nou. Den blev spillet 6 oktober 1957 mod et udvalgt hold fra Warszawa, som de vandt 4-2 over.

I denne kamp lagde Justo Tejada op til Eulogio Martínez’ scoring, som blev den første på det nye stadion. Desuden nåede han også selv at komme på scoringslisten, da FC Barcelona scorede for anden gang.

1961 skiftede angriberen til rivalerne fra Real Madrid, efter at have scoret 92 mål i 194 kampe. Efter to sæsoner hos rivalerne, med yderligere to mesterskaber til følge, vendte han hjem til Barcelona, hvor hans karriere blev afsluttet i Espanyol.

LÆS OGSÅ: Messis kontrakt er lækket: Barcelona vil foretage juridisk handlinger

Justo Tejada nåede også at spille på det spanske landshold, men her blev det dog ikke til mere end otte kampe og fire scoringer.