Ingen af de to spanske storklubber var i sin bedste forfatning. Ikke desto mindre kunne Real Madrid lørdag eftermiddag tage tre point med hjem fra sæsonens første El Clasico.

LÆS OGSÅ: Medie: Christian Eriksen på vej til Barcelona?

Der var gang i kampen fra start. Efter mindre end fem minutter åbnede Frederico Valverde kampen med den første scoring. Karim Benzema havde spillet holdkammeraten fri i dybden, hvorfra han kunne sende et hårdt og højt spark forbi Neto.

Tre minutter senere var der dog mål i den anden ende af banen. Denne gang var det Ansu Fati, der var målscorer. Jordi Alba var blevet spillet fri i venstresiden, hvorfra han fandt den 17-årige Fati foran målet med et fladt indlæg. Herefter sendte Fati bolden over i det lange hjørne.

Midt i første halvleg var begge klubber tæt på at score. Først fik Lionel Messi en stor mulighed efter at have sat Sergio Ramos med en skudfinte. Dernæst var Benzema tæt på at score efter et intenst Real Madrid-kontraangreb.

Efter 54 minutter var Philippe Coutinho tæt på at bringe Barcelona foran, da Ansu Fati fandt brasilianeren ved bagstolen. I stedet for at heade bolden i mål, fik han headet den i sidenettet.

Kampens tredje mål blev i stedet et Real Madrid-mål efter en omtrent en times spilletid. Her havde Clement Lenglet godt fat i Sergio Ramos’ trøje i feltet, hvilket resulterede i et straffespark. Ramos sparkede selv, og det gjorde han sikkert.

Det betød, at Barcelona måtte på jagt efter udligning. Det resulterede i et par løse muligheder, men intet udmøntede sig i et mål. Derimod blev der mere plads i den anden ende, hvor Luka Modric fik lukkede opgøret i kampens sidste minutter.

Kort forinden blev danske Martin Braithwaite skiftet ind, men han kunne dog ikke gøre en forskel. Derfor sluttede kampen med en 3-1-sejr til Real Madrid.

LÆS OGSÅ: Zidane under pres: Frygter ikke fyring

Det betyder, at Real Madrid nu er i front i La Liga, mens FC Barcelona indtager en foreløbig tiendeplads.