Ronald Koeman har på vanlig vis hold pressemøde forud for Barcelonas kommende opgør. De tørner i morgen sammen med Elche, hvor man skal forsøge at rejse sig ovenpå 1-1-kampen mod Cadiz.

LÆS OGSÅ: Barca og Koeman får konkurrence i kampen om PSG-spiller

Han lagde ud med at fortælle, at han havde taget en snak med spillerne, før man gik i gang med træningen.

“Ved dagens træning har jeg fortalt spillerne, at vi godt kan komme igennem det her. At vi godt kan kæmpe med om alle titlerne. Intet hold i verden kan vinde alle kampe. Afstanden i ligaen er mindre end den var for tre uger siden, og vi kan stadig nå at ændre en masse i de kommende runder. Vi tror stadig på det.”

Han langede herefter ud efter pressen, da han mener, de har en tendens til at udpege en syndebuk efter hvert opgør, som Barcelona har spillet.

“Der er faktisk kun en enkelt ting, som jeg ikke er tilfreds med. Hvad jeg ikke bryder mig om er, at man i pressen udpeger syndebukkke og kritiserer individuelt. Det er ting, som jeg vil klare internt med spillerne – det skal ikke komme ude fra.”

Dette har man for nylig set med Clement Lenglet, som blev gjort til Barcelonas syndebuk efter kampen mod Cadiz. Ronald Koeman mener dog ikke, at det var hans skyld, at man ikke fik alle tre point med hjem.

“Jeg har talt med Lenglet her til morgen. Han er en meget professionel spiller, som går meget op i hans arbejde og som tager kritik meget personligt. Det er ikke hans skyld, at vi har smidt point. Det er klart, at han kunne have gjort det bedre i situationen mod Cádiz, og at han har været indblandet i nogle defensive fejl, men der er også andre spillere, som har fejlet. Samtidig burde vi have scoret til 2-0 og kun derfor blev hans fejl så dyrebar.”

Ronald Koeman valgte slutteligt at sætte ord på Barcelonas problemer. Han peger på, at man mangler effektivitet foran kassen.

LÆS OGSÅ: Præsidentkandidat: Sådan beholder vi Messi i klubben

“Vores problem er ikke, at vi ikke skaber chancer, for det gør vi. Det havde set meget værre ud, hvis vi ikke skabte chancer. Vi bliver dog nødt til at kræve en større effektivitet foran mål af vores offensive spillere. Vi skabte masser af chancer, men scorede ikke til 2-0 mod Cádiz. Det er meget vigtige momenter i kampene, som vi ikke må fejle i. Vores effektivitet er alt for lav når man tænker på, at vi er Barca.”