Ronald Koeman har ikke lagt skjul på, at han ikke var imponeret over dommeren i El Clasico i går.

LÆS OGSÅ: Barcelona og Juventus er interesseret i Ajax-midt

På baggrund af hans udtalelser efter kampen risikerer han nu at få en straf, der tilmed kan løbe op i flere kampes karantæne.

I henhold til de disciplinære regler må hverken trænere eller spillere kritisere en dommer efter en kamp. Til trods for dette kunne Koeman dog ikke holde vreden tilbage efter kampen.

Efter kampen berettede Koeman selv om, at han havde talt med dommeren om hans utilfredshed.

“Da kampen blev fløjtet af spurgte jeg dommeren, om han en dag ville forklare mig hvordan VAR virker her i Spanien. Hvorfor er det, at VAR kun bruges i beslutninger, der går mod Barca? I de fem første runder har der ikke været ikke skredet ind til vores fordel,” udtalte han blandt i denne forbindelse.

Efterfølgende har en spansk tv-station fundet et klip, hvor det både kan ses og høres, hvad Koeman sagde til dommerne: “Hvorfor? Hvorfor? Fortæl mig det. Du har set billederne fra sidste uge mod Getafe med to aktioner. VAR går kun imod os,” var ordene fra den tydeligt frustrerede træner.

Kan ende med straf

Det er nu op til fodboldforbundet RFEF’s disciplinærkomité at diskutere hans udtalelser, hvorefter de skal vurdere, hvorvidt udtalelserne er i strid med reglerne.

Viser dette sig at være tilfældet, risikere den hollandske træner en straf, der kan lyde på alt fra 601 euro til 12 kampes karantæne. Straffen gives både ud fra, hvad der er sagt direkte til dommeren, men også efterfølgende.

Skulle det resultere i en straf til Koeman, bliver det dog næppe i den hårde ende, da han ikke har været personlig i sin kritik over for dommeren.

LÆS OGSÅ: Braithwaites vej til startopstillingen er blevet kortere

Derimod er kritikken blevet holdt på et generelt niveau, om end han ikke har lagt skjul på, at han var meget utilfreds med dommer Martínez Munera.