Den finansielle situation i FC Barcelona er ikke god. Ifølge The Athletic har de på nuværende tidspunkt gæld for mere end 8,6 milliarder kroner. 

LÆS OGSÅ: United, Barca og Real holder øje med Bayern München-midt

På trods af dette er der forlydender om, at Messi har accepteret en femårig kontrakt med den catalanske klub. Inden den argentinske stjerne kan skrive under, er Barcelona dog nødt til at få styr på økonomien. 

Den seksdobbelte Ballon d’Or-vinder har ganske vidt accepteret en markant lønnedgang, for at hjælpe klubben. Det ændrer dog ikke på det faktum, at der er pres på Barcelona, der skal spare en stor sum penge. Dermed er de nødt til at sælge eller udleje en række spillere. 

Ifølge The Athletic skal den catalanske klub indordne sig efter et lønloft på 138 millioner pund, hvilket svarer til ca. 1,2 milliarder kroner. Det er en markant nedgang i forhold til deres samlede lønomkostninger, der på nuværende tidspunkt lyder på 579 millioner pund, hvilket svarer til ca. 5 milliarder kroner. 

Det er ensbetydende med, at Barca-præsident Joan Laporta står overfor en stor opgave. Inden de kan få Messis underskrift på papiret, skal de nemlig spare hele 441 millioner pund i lønbudgettet, hvilket svarer til ca. 3,8 milliard kroner. 

Klubben har allerede sagt farvel til en række spillere i form af Junior Firpo, Carles Alena og Jean-Clair Todibo, men det er dog ikke noget, der batter i forhold til lønomkostningerne. 

Af denne grund arbejder den catalanske storklub på at skille sig af med mere løntunge spillere, hvilket omfatter både Antoine Griezmann, Philippe Coutinho og Samuel Umtiti. De tre spillere er blevet tilbudt til flere klubber, men hidtil har ingen bidt på. 

LÆS OGSÅ: Barcelona planlægger at sælge 24-årig angriber

Umtiti menes at være i dialog med Lyon, mens flere medier skriver, at Coutinho nu forventes at blive i klubben i 2021/22-sæsonen.