Messi mangelfulde præstationer i sæsonens første seks kampe er begyndt at vække bekymring. Han har endnu ikke fundet sit sædvanlige niveau frem, og virker tilmed som om, at han ikke er komfortabel i sin nye position.

LÆS OGSÅ: Medie erfarer: Barcelona kræver lydfiler fra El Clásico

Til trods for spillemæssige og en forfriskende tilgang fra cheftræner Ronald Koeman, har starten af 2020/21-sæsonen ikke just været noget at være stolte af i Barcelona.

Det er dog tydeligt, at det er et hold, der befinder sig i en omstillingsfase. Derfor er der også en række problemer, der først skal løses, før det kan forventes, at holdet leverer gode resultater.

Indtil videre er det lykkedes Barcelona at hente syv point ud af 15 mulige. Det er kun nok til en foreløbig 12. plads i La Liga, hvorfor der fortsat er plads til forbedring.

Messi mangler niveau

Tager man et nærmere kig på kampene, er en af årsagerne til de manglende resultater, at Lionel Messi ikke har kunne finde sit sædvanlige niveau.

Han har nemlig kun score to gange i de første seks opgør. Det er betydeligt mindre, end hvad han plejer at præstere. Ovenikøbet har begge mål været på straffespark.

Ifølge spanske Marca er det, det laveste antal scoringer, den argentinske stjerne har stået noteret for på nuværende tidspunkt af sæsonen siden 2014.

Han står dog også noteret for tre oplæg mod henholdsvis Villarreal, Celta Vigo og Ferencvaros. I de mere vanskelige kampe mod Real Madrid, Sevilla og Getafe har han dog været noget mere anonym.

Det er dog ikke nogen hemmelighed, at Messi har et noget anstrengt forhold til ledelsen og den generelle situation i klubben. Sådan har det været siden 8-2-nederlaget til Bayern München.

LÆS OGSÅ: Samuel Umtiti: Jeg vil blive i Barca

Hertil bør det også nævnes, at hans tro makker i angrebet, Luis Suárez, ikke længere er Barcelona-mand. Ligeledes har Messi skulle vende sig til en ny rolle, hvor spillet i mindre grad har været bygget op omkring ham.