Den tidligere Barcelona-rådgiver Ariedo Braida hævder, at La Liga-giganterne afviste chancen for at skrive kontrakt med Erling Haaland, før hans store gennembrud. De følte, at den norske stjerne ikke havde en profil, der passer ind på Camp Nou.

LÆS OGSÅ: Barcelona ønsker at forlænge med 21-årigt talent

Haaland bliver i dag betragtet som værende en af de bedste angribere i fodbold. Han har opnået stjernestatus hos østrigske Salzburg, hvorefter han skiftede til tyske Borussia Dortmund i januar.

Den 20-årige har scoret 44 mål på tværs af alle turneringer i 2019/20. 16 af disse mål blev scoret i 18 kampe, efter at midt i sæsonen skiftede Salzburg ud med Dortmund.

I denne sæson har Haaland allerede scoret fem Bundesliga-mål i lige så mange optrædener. Samlet set har han i denne sæson sendt syv bolde i nettet på tværs af alle turneringer.

Haaland var stadig i Norge

Braida, som blev afskediget af Barca i 2019, afslørede at Barcelona afviste Haaland i løbet af sin tid i Molde.

“Jeg studerede flere spillere og nedfældede nogle navne som Haaland fra Borussia Dortmund, da han stadig spillede i Norge,” fortalte Braida til spanske Marca.

“Men i klubben sagde de nej, da han ikke havde Barcelona-profilen. Jeg foreslog også andre spillere fra Italien, som [Nicolo] Barella, der nu er i Inter, og [Nicolo] Zaniolo, der spiller i Roma.”

“Men hvis du ikke har ansvaret for at gøre dette, ford andre har fået det, kan du ikke gøre noget. Jeg var isoleret.”

Haaland skal spille sin 10. Champions League-kamp mod Zenit torsdag.

Den norske stjernespiller er allerede garanteret at have scoret flere mål, end nogen anden spiller i deres første ti kampe i Champions League. Haaland har nemlig leveret 11 mål i ni kampe, svarende til et mål hvert 59. minut.

Braida talte også om Barcelonas tidligere interesse i den nuværende Manchester United-midtbanestjerne Paul Pogba. Han forlod Serie A-mestrene Juventus til fordel for United i 2016, til trods for en angivelig interesse fra Barcelona.

“Det er ikke løgn. Det er korrekt, at Albert Soler og jeg tog til Milano for at mødes med Juventus-bestyrelsen,” sagde Braida. “Men på trods af samtalerne var ingen reel hensigt om at skrive kontrakt med ham.”

LÆS OGSÅ: Barcelona og Juventus er interesseret i Ajax-midt

“Faktisk ende Pogba med at blive i Torino den sommer. Jeg sagde, at han var en god spiller, da jeg talte med Albert Soler om ham, som jeg mener, at han havde et godt personligt forhold til, men igen, professionelt kunne vi ikke arbejde sammen, fordi jeg ikke fik lov.”