Ronald Koeman håber, at Lionel Messis holdkammerater kommer til at steppe op til tallerkenen. Det ville i hvert fald være et godt tidspunkt at gøre det på, da Barcelona kæmper for at følge med i toppen af tabellen.

LÆS OGSÅ: Scholes er uenig i udbredt påstand om Manchester United

Messi står således noteret for at have scoret 18 mål i denne sæson, hvilket, hvis omregnes, betyder, at Messi har scoret omtrent 34% af Barcelonas mål. Antoine Griezmann har scoret seks, og han er den anden mest scorende Barcelona-spiller, mens Ansu Fati, som har været ude siden november, indtager tredjepladsen med fire scoringer.

Barcelona skal i morgen spille mod Sevilla, og de har her muligheden for at indhente Atlético Madrid, mens de vil skabe afstand mellem dem og netop Sevilla.

“Det er ikke kun op til de garvede spillere. Lionel Messi har scoret 18 mål, mens resten af de offensive spillere, endda sammenlagt, har scoret færre mål – så han har brug for hjælp fra de andre,” siger Koeman ifølge ESPN.

“De skal dele ansvaret mellem dem. Og ja, de ældre spillere skal naturligvis hjælpe de yngre spillere på holdet, men generelt skal hele holdet forbedres.”

Weekendens kamp mod Sevilla, der bliver spillet på Sanchez Pizjuan er det første af de to opgør, hvorefter man mødes igen på Camp Nou, hvor man spiller returopgøret i Copa del Rey-turneringen.

Hvis man taber til Sevilla, så kan det betyde, at Barcelona slutter sæsonen uden trofæer. De er nemlig også langt fra Champions League-avancement, da man tabte første opgør mod Paris Saint-Germain hele 1-4.

Ronald Koeman er dog klar over, at han er under et stort pres.

LÆS OGSÅ: Barcelona får konkurrence fra Juventus i jagten på hollænder

“Hvis spiller i Barcelona, eller hvis du er træner i Barcelona, så er der konstant et pres på dine skuldre. Hvis du taber, så er det trænerens skyld, men jeg vil gerne tage det ansvar på mine skuldre.”