Mandag den 3. maj var hele Barcelona-truppen samlet – ikke på træningsbanen, men derimod til en grillfest hos Lionel Messi. Dette bliver nu efterforsket af myndighederne med henblik på at fastlægge, om de har brudt COVID-19-reglerne.

LÆS OGSÅ: Barca viser interesse i Flamengo-midt: Har taget kontakt

Barca-truppen var samlet i Lionel Messis hjem, hvor de blot grillede og hyggede sammen som hold. Dette gjorde de for at styrke holdånden forud for de sidst kampe i sæsonen.

Imidlertid er der blevet lækket billeder fra begivenhed, hvilket ikke blot har tiltrukket opmærksomhed fra La Liga, men også fra de catalanske myndigheder.

Den catalanske regering har udtalt, at sundhedsmyndighederne har ansvaret for sagen. Derudover har La Liga også valgt at opnå en efterforskning af sagen tirsdag. Det skriver Marca.

I skrivende stund lyder reglerne på, at man ikke må samles mere end seks personer i private hjem i Catalonien. Dette vil der ikke blive lavet om på før tidligst den 9. maj.

Pere Aragones, der er fungerende præsident for den regionale regering, har opfordret offentlige personer til ikke blot at overholde restriktionerne, men også at gå forrest som gode rollemodeller.

“Vi får at se, om vi er nødt til at tage det videre. Efterforskningen er i gang,” sagde Pere Aragones.

LÆS OGSÅ: Efter fejring af ligatitel: Piqué sender stikpille til Arturo Vidal

“Vi ønsker at forklare alle, at de ikke blot skal overholde restriktionerne. Vi ønsker, at personer med et offentlig ansvar skal gøre det med større strenghed, fordi de fungerer som rollemodeller.”